The Internet’s Dirtiest Secrets: The Cleaners – Storyville

Duizenden kilometers verwijderd van Silicon Valley, in Manilla om precies te zijn, een team van ‘content moderators’ heeft een doel gesteld gekregen voor het verwijderen van 25000 Facebook, Google en Twitter posts dagelijks. Deze ‘cleaners’ waden door enorme hoeveelheden gewelddadig, aanstootgevend en verontrustende online materiaal (terroristische video’s, kinderpornografie, politieke propaganda, e.d.). Deze ‘cleaners’ zijn individueel verantwoordelijk voor het besluit materiaal te verwijderen of te negeren.

Wie zijn deze ‘cleaners’? Welke criteria hanteren ze (of moeten ze hanteren)? Waar begint censuur? En wat gebeurt er als hun beslissingen het leven van mensen in politieke hotspots als Myanmar of Turkije beïnvloedt?

Deze BBC video toont een verontrustend beeld van social media en social media bedrijven. Het is een fikse zit, maar is het meer dan waard.

Zoals was te verwachten is de video snel offline gehaald. Ik heb hier een verwijzing naar de pagina van de BBC, waarop enkele trailers van de film te zien zijn. Ik laat hieronder een trailer van ongeveer 8 minuten zien die het onderwerp neerzet.

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.